Porazima oba smederevska predstavnika okončana prvoligaška sezona

SMEDEREVO, 16. april 2022 – U duplom programu u poslednjem kolu prvenstva Prve lige, u utakmicama bez rezultatskog značaja, prvo su u Dvorani Smederevo nastupili odbojkaši i doživeli poraz; Smederevo Carina – VGSK 0:3 (15:25, 20:25 i 26:28). Istu sudbinu protiv novog superligaša iz Srpske Atine doživele su i odbojkašice: Smederevo – Novi Sad 0:3 (13:25, 17:25 i 15:25).

Predvođeni sjajnim, nezadrživim Ivanom Ćirovićem (24 poena) Velikogradištanci su od samog početka krenuli silovito i prvu deonicu ubedljivo dobili.

Sličan epilog, ipak sa nešto boljim izdanjem domaćeg tima, imao je i drugi period igre, a najviše neizvesnosti i mogućnost za eventualni preokret domaćina dogodio se u trećem setu. Sa standardno dobrim kapitenom Petrom Petrovićem (12), uz podršku mladog Đorđa Kovača (11) i Sile (9), ušlo se u uzbudljivu završnicu. Imali su učenici Dušana Kalinića tri set lopte, koje nisu iskoristili, a onda je pomenuti Ćirović silovitim servisima doneo pobedu svom timu. VGSK se tako Smederevcima revanširao za jesenji poraz.

Una Đorđević

Manje neizvesnosti bilo je kada je u pitanju bio ishod meča odbojkašica. Mlade i poletne Novosađanke od početka su diktirale tempo, a nerešiva enigma za domaće bila je Ana Sarić (20 poena). Njeni udarci levicom bili su neuhvatljivi za Smederevke. Uz nju dvocifren učinak u poenima imala je i Tijana Jovanović (11).

U domaćem timu, koji je igrao bez nekih posebnih motiva, donekle su se istakle kapiten Una Đorđević (9), kao i Vesna Sekulić (9), što nije bilo dovoljno da se ugrozi pobeda na konačnoj tabeli drugoplasiranih gošći.

Odbojkaši Smederevo Carine su prvenstvo okončali na šestom mestu, a odbojkašice Smedereva na sedmoj poziciji na tabeli Prve lige.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!